Nu beschikbaar: ‘Duurzaam geluk’ van Maarten Olthof

,

Vanaf vandaag kan iedereen de basis van het boeddhisme gaan verkennen en ervaren met ‘Duurzaam geluk – de basis van het boeddhisme’. Deze Verdiepingsreeks start je wanneer het je past en volg je in je eigen tempo.
Daarnaast hebben we twee nieuwe kijktips, reminders voor aankomende Live Cursussen en een live tip voor aanstaande zondag.

‘Duurzaam geluk – de basis van het Boeddhisme’ – Nu beschikbaar

Samen met Zen-leraar Maarten Olthof verken je de betekenis van deze basisbegrippen. Wel in je eigen tempo en op je eigen plek. We duiken in het leven van Siddhartha, de Boeddha, om inspiratie op te doen voor ons eigen leven. Welke plaats hadden de Vier Edele Waarheden en het Achtvoudige Pad in zijn leven? Wat was de aanleiding waardoor hij tot deze inzichten is gekomen? Wat heeft hij er zelf over gezegd? En hoe kunnen we deze inzichten een plaats geven in ons eigen leven?
Daarbij kijken we ook naar de hoopgevende betekenis van ‘het Grote Vertrek’, ‘de Middenweg’ en het ‘Ingaan in de stroom’.
We sluiten de reeks af met de Aandachtsoefeningen die de Boeddha gaf aan lekenvolgelingen en het ‘Toevlucht nemen’, de ceremonie die de Boeddha voorstelde om ‘formeel’ boeddhist te worden.

  • Verdiepingsreeks van Maarten Olthof.
  • 4 uitgebreide les-pagina’s over de basis van het Boeddhisme.
  • Iedere les bestaat uit een lezing ter inleiding op het thema, ondersteunende teksten, toelichtingen op de literatuur, tips, geleide meditaties, citaten, suggesties voor oefeningen en reflecties.
  • Volg ‘Duurzaam geluk’ wanneer het je past en in je eigen tempo.
  • Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/duurzaam-geluk

‘Positieve psychologie’ – 9 maart

Misschien voelt je leven wel wat hectisch op dit moment en heb je het gevoel dat je geleefd wordt in plaats van zelf te kunnen kiezen. Misschien heb je even minder scherp wat jij nou echt waarde(n)vol vindt, aan jezelf en in het leven dat je leidt. Dan is dit de kans om hierbij stil te staan.

De Live Cursus ‘Positieve psychologie’ kan een waardevolle bijdrage leveren aan je mate van veerkracht, persoonlijke groei en zelfcompassie.
Meer info & aanmelden: 30now.nl/positieve-psychologie

‘Dansen met het leven’ – 12 maart

In deze Jaargroep werken we aan een weg uit de stress, de druk, de pijn en de zorgen aan de hand van Vier Edele Waarheden: het leven kent momenten van lijden, de reden van dat lijden is het vasthouden aan gewenste uitkomsten. Je kunt het lijden opheffen door het vasthouden los te laten. Er is een achtvoudig pad dat je leert hoe dit te doen.

De Jaargroep ‘Dansen met het leven’ met Michaël Verlouw is nog open voor aanmeldingen.
Meer info & aanmelden: 30now.nl/dansen-met-het-leven

Live tip

Zondag 19 februari (20:00 – 21:15) is de Live Lezing met Stef Lauwers over ‘Relaties in de zorg; mogelijkheden en valkuilen’

Vanuit het boeddhisme verkennen we vanavond onder meer het begrip kalyana mitta (spirituele vriend) als rolmodel voor de hulpverlener. We kijken ook naar mogelijke valkuilen aan de hand van de ideeën van Joan Halifax. Deze inzichten zijn ook goed toepasbaar in andere relaties.
Stef Lauwers is geestelijk verzorger in de ouderenzorg. Hij werkte eerder als boeddhistisch geestelijk verzorger bij Justitie en doceerde aan de boeddhistische ambtsopleiding van de VU.
Deze lezing staat in het teken van het thema ‘Relaties’. Zie ook: 30NOW.nl/boeddhistisch-geluid

Dank

Veel dank voor de donaties/ dana welke we de afgelopen weken hebben mogen ontvangen voor de begeleiders. Het blijft bijzonder mooi dat de begeleiders hiermee de dagelijkse Live Meditaties en Live Lezing op zondag kunnen blijven aanbieden.
Daarnaast hartelijk dank aan alle bestaande en nieuwe leden die de afgelopen weken zijn aangesloten bij 30NOW. Want met het Lidmaatschap maak je het 30NOW platform met o.a. het aanbod, de techniek en een nieuwsbrief als deze mogelijk 🙏🏼

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties