Live cursus ‘Mindful ouder worden’ en meer nieuw aanbod

Vandaag mogen we de nieuwe live cursus ‘Mindful ouder worden’ aankondigen. Er wordt wel gezegd: ‘Wijsheid komt met de jaren’. Maar hoe kunnen we de rijkdom en de wijsheid van het ouder zijn ten volle beleven?

We beginnen deze nieuwsbrief met inspiratie uit het nieuwe boek van Mirjam Schild, we hebben twee suggesties om terug te kijken, een live tip en sluiten af met een woord van dank.

Fragment ‘Je mag opnieuw beginnen’

‘Eén van mijn meest geliefde berglandschappen zijn de Spaanse Pyreneeën. De ruigheid, de herinnering aan eeuwen geschiedenis opgeslagen in elk steentje, iedere rots, het vervult me met een gevoel hier onderdeel te willen zijn van deze keten van vroegere tijden. Maar wat me het meeste aanspreekt in al deze ruigheid is de voelbare kracht en soliditeit die je omringt als je je voeten neerzet op die oude rotsgrond. Dit is de zekerheid van het bestaan waarop je loopt. Hier in deze rotsen zijn eeuwen van natuurprocessen opgeslagen en vastgeklonken, hier kun je lopen en weet je dat je een grond hebt om op te vertrouwen. Ook dat is de kracht van veerkracht. Zonder de zekerheid van terug kunnen keren naar onze bestaansgrond kunnen we niet meebewegen’

‘Veerkracht helpt ons door de grote en kleine, soms pijnlijke, soms verdrietige, ontmoetingen met dit leven.

Zodat we minder lijden en meer welzijn kunnen ervaren. Je zou ook kunnen zeggen: zodat we met gratie door het leven bewegen.

En ja, soms vallen we en dan kunnen we weer opstaan als we toegang hebben tot die eindeloze bron van onze veerkracht. Niet alleen om door te veren of terug te veren maar om rustig ons pad van mens-zijn af te lopen.

Veerkracht is daarmee de kunst van het vallen, opstaan en overeind blijven.’

De blik naar binnen:
Hoe ziet jouw veerkracht eruit?
Waaraan herken je veerkracht bij jezelf?

Een fragment uit het nieuwe boek van Mirjam Schild >

Live cursus ‘Mindful ouder worden’

Er is geen ontkomen aan… We worden allemaal ouder. Als kind vonden we het waarschijnlijk fijn om ouder te worden omdat je meer mag en meer kunt als je ouder bent. Maar ergens onderweg lijken we de vreugde van het ouder worden te verliezen en worden we misschien wel ouder ‘tegen wil en dank’.

Ouder worden is dan ook geen kleinigheid. Maatschappelijk zijn er nogal wat stereotype beelden over ‘oud zijn’. Naarmate je ouder wordt, neem je een andere plek in in de samenleving. Daarnaast wordt het lichaam ook ouder. Misschien ben je minder fit of zijn er beperkingen van het lichaam die je vroeger niet had. Ouder worden kan ook gepaard gaan met verlies: naast het verlies van een jong en gezond lichaam, zijn er onvermijdelijk meer verlieservaringen naarmate we ouder worden, bijvoorbeeld van mensen of dieren om ons heen, van ons werk of onze rol in het leven.

Maar het proces van ouder worden is ook fascinerend. Er wordt wel gezegd: ‘Wijsheid komt met de jaren’. Maar hoe kunnen we de rijkdom en de wijsheid van het ouder zijn ten volle beleven?

Spreekt het je aan om dit samen met anderen te onderzoeken door middel van meditatie, reflectie en uitwisselingen, voel je dan van harte uitgenodigd voor deze live cursus.

  • 6-weekse Live Cursus ‘Mindful ouder worden’
  • Onder begeleiding van Franca Warmenhoven
  • 15 november – 20 december 2023

Mindful ouder worden – Live Cursus >

Eindejaars-retraite 2023

Je kunt je aanmelden voor de eerste 4-daagse eindejaarsretraite van 30NOW, onder begeleiding van Annetje Brunner.

Samen zen en compassie beoefenen geeft verbinding en verdieping. Het kan ons in contact brengen met een grenzeloos vertrouwen dat er altijd is. Dit vertrouwen helpt ons op ontspannen wijze stevig en gelijkmoedig te zijn. Met een helder hoofd en een warm hart.

Bekijk het programma en meld je aan.

Eindejaars-retraite 2023 >

Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren

De uitgebreide 6-weekse live cursus ‘Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren’ start 17 oktober. De cursus biedt mindfulness verdieping en stressreductie in de vorm van meditatie, educatie, interpersoonlijke verkenningen en lichaamsgerichte oefening.

Verdiep en verbreed jouw mindfulness & meditatie ervaring en leer de basisprincipes van mindful communiceren.

Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren >

Metta Cirkel

Woensdagavond 18 oktober verzorgt Mirjam Schild een extra live meditatie:
Metta Cirkel, samen zijn in compassie temidden van het lijden op deze wereld.

We zitten samen om te verbinden met elkaar. In een tijd waarin voor velen verdriet, rouw, angst en machteloosheid de boventoon voeren. Metta en compassie zijn de hartskwaliteiten die ons kunnen helpen omgaan met al deze gevoelens en tegelijkertijd te blijven uitreiken naar elkaar.

We mediteren, luisteren naar een gedicht en kunnen delen via de chat wat ons hart raakt. Dit hopen we te doen vanuit respect en verbinding met elkaar.

Van harte welkom!

Voor meer dagelijkse live meditaties en lezingen ga je naar 30NOW.nl/live.

Bedankt voor je steun

Tot slot willen we, mede namens de begeleiders, iedereen bedanken voor de donaties/ dana van de afgelopen periode. Hiermee maken jullie de dagelijkse Live Meditaties en Lezingen mogelijk.

Ook een warm welkom aan alle nieuwe leden bij 30NOW en hartelijk dank aan iedereen die onlangs zijn/haar Lidmaatschap heeft verlengd. Met de betalingen voor het lidmaatschap maken jullie het bestaande aanbod, het nieuwe aanbod, de techniek, ondersteuning en communicatie mogelijk.

Hartelijke groet,
Team 30NOW

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties