Live Cursus ‘Shamatha meditatie’ & Themamaand ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’

,

We zijn blij dat we de volgende nieuwe ontwikkelingen met jullie kunnen delen.

Live Cursus: Shamatha meditatie

Karin Rekvelt nodigt je van harte uit om mee te doen met de live cursus Shamatha meditatie die start op 1 juni! Ervaar tijdens deze waardevolle cursus van 4 weken het ontspannen aanwezig zijn met een heldere en stabiele geest. Het is voor iedereen toegankelijk, of je al een gevorderde beoefenaar bent van meditatie of beginnend. Tijdens deze live cursus krijg je ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Een mooie manier om je leven te verrijken met een meditatietechniek waarin je de geest traint in de kernkwaliteiten: ontspanning, stabiliteit en helderheid.
Ga naar 30NOW.nl/shamatha-meditatie voor meer informatie en om je aan te melden.

Themamaand: ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’

Van zondag 15 mei – dinsdag 14 juni is er de themamaand: ‘Kom van je kussen! Geëngageerd boeddhisme’. Tijdens deze maand zullen veel dagelijks live meditaties in het teken staan van dit thema. Ook de lezingen op zondagavond gaan over het toepassen van meditatie in het dagelijks leven.
Het volledige programma wordt voor aanvang met jullie gecommuniceerd via 30NOW.nl/themamaand.

Wel alvast een preview: De Sangha Live-avond over dit thema zal zijn met Frits Koster. Verder zal Joost twee avonden in gesprek gaan met (boeddhistisch) geestelijk verzorgers over hun werk bij Defensie, Justitie en in het verpleeghuis. Op welke manier is het boeddhisme een inspiratiebron bij hun werk? We zullen tijdens deze maand de vele gezichten zien van het toepassen van meditatie en boeddhisme.

🎧 Luister naar Dhamma in het dagelijks leven

De meditatieleraren Ank Schravendeel en Mirjam Schild gaan in deze serie met elkaar in gesprek over de dhamma (dharma) in het dagelijks leven. Inspiratiebron zijn de zogenaamde tien parami: heilzame kwaliteiten of deugden uit de boeddhistische psychologie die zich ontwikkelen in meditatie en in het dagelijks leven. Ze delen beide uit hun persoonlijke leven en verkennen op die manier de parami als inspiratiebron. Er zijn inmiddels drie afleveringen beschikbaar. Waarvan de meest recente over ethiek.

🗓 Uitstel Verdiepingsreeks RAIN 

De vorige keer hebben we met jullie de komst van de Verdiepingsreeks van Michael Verlouw R.A.I.N. gedeeld.
Door onvoorziene omstandigheden is de verschijningsdatum verschoven naar een nog nader te bepalen datum.

🗓 Sangha Live met Frits Koster

We zijn begonnen met regelmatige Sangha Live-bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn alleen voor 30NOW leden toegankelijk en bedoeld om als Sangha elkaar te ontmoeten, samen te mediteren en uit te wisselen.
De eerste Sangha Live was met Irene Bakker en Joost van den Heuvel Rijnders. De tweede Sangha Live is met Frits Koster. Deze staat gepland voor woensdag 1 juni met als thema: ‘De schoonheid en de valkuilen van dienstbaarheid’.

Voor meer informatie en de deelname-link ga je naar 30NOW.nl/sangha

💬 Sangha Forum

Neem eens een kijkje op het 30NOW Sangha Forum. Voorzichtig wordt er door deelnemers steeds meer gedeeld over plaatselijke sangha’s, meditatietips, inspirerende gedichten en quotes.
Sangha Forum is alleen voor leden toegankelijk via 30NOW.nl/sangha

Afsluitend willen we onze dank uitspreken namens alle begeleiders voor de ontvangen donaties/ dana. Want met jullie vrije bijdragen worden de dagelijkse live meditaties, lezingen, de themamaand en Sangha Live avonden mogelijk gemaakt 🙏🏼

Hartelijke groet,

Team 30NOW

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties