Vanaf 18 augustus: ‘De basis van het Boeddhisme’

Vanaf vandaag kun je je aanmelden voor de nieuwe Live Cursus van Maarten Olthof.

18 augustus start ‘De basis van het Boeddhisme’

Maarten Olthof neemt je mee, over een periode van 4 weken, in de kernbegrippen van het boeddhisme: De Vier Edele Waarheden en het Achtvoudige Pad.
De Vier Edele Waarheden geven inzicht in de oorsprong van leed en stress. Het Achtvoudige Pad helpt een evenwichtiger leven te leiden dat minder schade toebrengt aan jezelf zowel als aan anderen. De kernbegrippen worden door alle boeddhistische stromingen onderschreven en zijn te vinden in de oudste bronteksten van het boeddhisme. Die gaan we ook lezen!

  • Samen met Zen-leraar Maarten Olthof verken je de betekenis van deze basisbegrippen. We duiken in het leven van Siddhartha, de Boeddha, om inspiratie op te doen voor ons eigen leven.
  • Deze Live Cursus is bedoeld voor iedereen die kennis wilt maken met de basis van het boeddhisme, maar ook voor mensen die meer vertrouwd zijn met het boeddhisme en die de basisbegrippen nog eens helder en in een bredere context uiteengezet willen krijgen.
  • Je krijgt onder andere toegang tot vooraf opgenomen lezingen, ondersteunende teksten, tips, citaten, oefeningen en reflecties.
  • Daarnaast is er wekelijks een Live online bijeenkomst voor aanvullende uitleg over het thema, een geleide meditatie en een interactief deel waarin je vragen kunt stellen en reacties kunt geven.

Meer informatie en aanmelden: 30NOW.nl/basis-van-het-boeddhisme

☝️ De nieuwe Verdiepingsreeksen

Graag brengen we nogmaals kort de nieuwe Verdiepingsreeksen onder de aandacht.
Sinds begin deze maand kun je Mindfulness en de vier Levensvrienden van Frits Koster volgen. Hiermee verken je de vier relationele kwaliteiten: vriendelijkheid, mededogen/compassie, medevreugde en gelijkmoedigheid.
Daarnaast biedt Michaël Verlouw de verdiepingsreeks R.A.I.N. – de directe weg naar vreugde, vrijheid en verbinding. Hierin verken je stap voor stap alle fasen van de R.A.I.N. methode, om ze uiteindelijk bijeen te brengen in een natuurlijke manier van beoefenen, zowel formeel ‘op het kussen’ als informeel ‘in het dagelijks leven’.

🗓 Aankomende Live sessies

Vanavond kun je aansluiten bij de Live Lezing met Gerjan Schoemaker over ‘Inzichten uit Vipassana meditatie en waarom dit zo beoefenen?’. Daarnaast zijn er komende week Live sessies van onder andere Irène Bakker en Erik van den Brink.
Bekijk de volledige planning op 30NOW.nl/live

Namens het team van 30NOW en de begeleiders. Veel dank voor de enthousiaste berichten, de donaties/ dana en de nieuwe Leden die we hebben mogen verwelkomen de afgelopen weken.
Met elkaar maken we 30NOW mogelijk 🙏🏼

Hartelijke groet,
Team 30NOW

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties