Samenwerkingsverband ‘Boeddhistisch Geluid’

We gaan verder met het verbreden van het aanbod. Hierin willen we graag het laatste nieuws met je delen met een woord van dank voor je steun.

‘Boeddhistisch Geluid’

Wij hebben ons aangesloten bij ‘Boeddhistisch Geluid’, een samenwerkingsverband met De Boeddhistische Blik | KRO-NCRV, Bodhi en Maitreya Instituut (uitgeverij Maitreya). Elk kwartaal creëren we aanbod op basis van een gezamenlijk thema. Op die manier willen we het boeddhistische geluid sterker laten doorklinken in het publieke debat.

Meer over ‘Boeddhistisch Geluid’ >

November – december: ‘Crisis als kans’

In november en december is het thema ‘Crisis als kans’. We leven in een uitdagende tijd. Voor velen van ons is de huidige manier van leven lastig en soms zelf onhoudbaar. De mensheid als geheel bevindt zich op een kruispunt; gaan we verder op de oude vertrouwde, maar voor velen heilloze, weg – of slaan we een nieuw pad in? Hoe neem je afstand van dat wat comfortabel en bekend is? En wat wordt dan die andere invulling?
Ook in onze persoonlijke leefwereld kan het schuren en ontstaat soms de noodzaak om los te laten en nieuwe wegen te verkennen. Vaak biedt een crisis ook kansen. Wat betekent een wijs en compassievol leven in deze tijd? Wat moeten we doen om ons bewustzijn nieuwe inzichten te geven en hoe kunnen deze helpen ons leven opnieuw vorm te geven?
Ga naar 30now.nl/boeddhistisch-geluid en bekijk de eerste geplande live sessies en artikelen rond dit belangrijke thema.

Live tip

In het kader van het thema ‘Crisis als kans’ start Erik van den Brink op zondag 30 oktober, 20.00 – 21.15 uur, met de lezing: ‘Samenredzaamheid’.

Mindfulness- en zelfcompassietrainingen zijn als paddestoelen uit de grond opgekomen om mensen stressbestendiger en zelfredzamer te laten worden in een steeds stressvollere wereld. Vaak werd aangenomen dat deze trainingen er vanzelf wel toe leiden dat we beter omzien naar elkaar en een gezondere samenleving creëren. De stressproductie nam echter alleen maar toe en er heerst een crisis-achtige sfeer op steeds meer terreinen van ons bestaan. Toenemend klinkt de roep om van het meditatiekussen af te komen en vallen termen als ‘sociale’ of ‘ecologische’ mindfulness. Hoe kunnen we niet alleen onze ongezonde individuele patronen herkennen, maar ook de schadelijke collectieve patronen, die de aarde naar de rand van de afgrond brengen? Hoe bewegen we van zelfredzaam naar samenredzaam? Wat betekent het om werkelijk compassievol te leven? Verwacht in deze lezing geen pasklare antwoorden. Het is al een begin om stil te staan bij de vragen, met een oefening en reflectie.

Voor meer dagelijks Live Meditatie en Lezingen ga je naar 30now.nl/live
Dagelijks Live Meditatie & Lezingen worden mogelijk gemaakt met dana/ vrije donaties.

‘Een leven gericht op ontwaken’

Graag brengen we een eerdere verdiepingsreeks van Joost van den Heuvel Rijnders en Bart van Melik onder de aandacht ‘Een leven gericht op ontwaken’.

Met deze krachtige verdiepingsreeks leer je mindfulness, wijsheid en compassie in alle vezels van je leven te integreren. Met 6 thema’s verken je de kern van de vroeg-boeddhistische beoefening zoals deze is beschreven in het Satipatthana Sutta. Na activatie van deze verdiepingsreeks heb je direct toegang tot alle 6 thema’s met uitgebreide lezingen, oefeningen, ondersteunende teksten en de mogelijkheid om je vragen te delen met Joost en Bart.

Meer informatie en direct van start >

Meditatieavond

Afsluitend noemen we graag dat we zijn gestart met de wekelijkse meditatieavond op de maandag, van 20.00 – 20.45 uur. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk en ook los van elkaar te volgen. Na een korte inleiding is er een half uur meditatie. Na afloop is er een korte uitwisseling.
Op maandag 31 oktober begeleidt Joost van den Heuvel Rijnders de meditatieavond.
Ook de meditatieavonden worden mogelijk gemaakt met dana/ donaties.
Dank voor je gift!

Hartelijke groet,
Team 30NOW

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties