‘Positieve psychologie’ met Marjolein Prenger en een nieuw Boeddhistisch Geluid

We duiken de positieve psychologie in met een nieuwe Live Cursus van docent en mindfulnesstrainer Marjolein Prenger. Daarnaast gaan we vanuit het samenwerkingsverband Boeddhistisch Geluid het thema Relaties belichten. Dit en meer in deze nieuwe 30NOW nieuwsbrief.

‘Positieve psychologie’ – 9 maart

Ons brein is geneigd zich te richten op wat er niet goed gaat in ons leven. Het is vaak makkelijker te bedenken wat er beter had gekund en als we niet oppassen verzanden we in piekergedachten. Je kan jezelf echter letterlijk leren ‘anders te kijken’.

Positieve psychologie kan een waardevolle bijdrage leveren aan je mate van veerkracht, persoonlijke groei en zelfcompassie.

Na deze 5-weekse Live Cursus heb je meer kennis over:

  • De wetenschappelijke onderbouwing van positieve psychologie
  • Welke factoren van invloed zijn op levensgeluk en welbevinden
  • De veelgebruikte basisprincipes en toepassingsvormen
  • Hoe je positieve psychologie kan toepassen in je persoonlijke leven

Positieve psychologie is van 9 maart – 6 april.
Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/positieve-psychologie

‘Dansen met het leven’

In deze Jaargroep werken we aan een weg uit de stress, de druk, de pijn en de zorgen aan de hand van Vier Edele Waarheden:
Het leven kent momenten van lijden, de reden van dat lijden is het vasthouden aan gewenste uitkomsten. Je kunt het lijden opheffen door het vasthouden los te laten. Er is een achtvoudig pad dat je leert hoe dit te doen.

Michaël gaat 12 maart van start – Aanmelden is nog mogelijk.
Dansen met het leven – Jaargroep >

Live tip

Zondagavond 5 februari is Kim Allen gastspreker met het thema: ‘Gathering the Mind, The Practice of Samādhi’. Deze avond zal in het Engels zijn. Marjolein Janssen is aanwezig als Live Host.

Buddhist teachings emphasize the importance of a gathered mind that is composed, calm, and happy. Sometimes called “concentration,” samādhi is actually a rich and vibrant mode of practice that greatly enhances our ability to see clearly. We’ll explore in a novel way the key conditions that need to be assembled for the practice of samādhi, as well as the benefits of this practice.
Deelname-knop voor zondagavond >

‘Relaties’

We zijn gewend onszelf als individu te zien, maar als we dieper kijken, blijkt de grens met de wereld om ons heen helemaal niet zo scherp te trekken. Als mens zijn we ingebed in een web van relaties: we zijn verbonden met onze familie, vrienden en collega’s, maar – zo liet de coronapandemie duidelijk zien – ook met mensen aan de andere kant van de wereld die we helemaal niet kennen.
Onze relaties lopen ook door de tijd heen en verbinden ons met onze voorouders en de toekomstige generaties. Zenleraar Thich Nhat Hanh bedacht het begrip ‘interzijn’ om deze intrinsieke verbondenheid aan te duiden. Hoe ziet een leven vanuit verbondenheid eruit? En wat betekent dit voor onze liefdes-, vriendschaps- en familierelaties?

Bekijk alle publicaties rond het nieuwe thema relaties op 30now.nl/boeddhistisch-geluid met bijvoorbeeld om te lezen ‘Alleen zijn: over sociaal isolement bij chronische ziekte’.

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties