Nieuwe Live Cursus ‘De moed van vergevingsgezindheid’ en meer…

Frits Koster & Joyce Cordus brengen je de nieuwe live cursus ‘De moed van vergevingsgezindheid’. Gericht op rust en harmonie vinden in onszelf en in de wereld om ons heen. Daarnaast delen we in deze nieuwsbrief suggesties om terug te kijken, een live tip voor komende zondag, we laten je zien hoe je ondertiteling kunt activeren bij lezingen en we verwelkomen Sherida. Dit en meer in de nieuwsbrief van 12 augustus 2023.

‘De moed van vergevingsgezindheid’ – 18 september

Met de 6-weekse live cursus ‘De moed van vergevingsgezindheid’ is richten we ons op de kracht om de angel uit de pijn te halen en meer vreedzaam te leven te midden van littekens uit het (recente) verleden. Om de vrijheid te voelen om het verleden los te laten en ruimte te creëren voor verzachting.

Wrok, boosheid en frustratie leveren vaak negativiteit en dus stress op. In deze live cursus leer je (meer) compassie te hebben met hoe dingen lopen. Met de zaken die je nou eenmaal niet of moeilijk kunt veranderen omdat je er geen invloed op hebt. In plaats van proberen deze tegen wil en dank te veranderen, kun je er met meer begrip en compassie naar kijken.
* Live cursus van Frits Koster & Joyce Cordus
* 6 Live (online) bijeenkomsten – 6 verdiepende cursus-pagina’s
* 18 september – 6 november 2023
* Meer informatie & aanmelden: 30NOW.nl/vergevingsgezindheid

‘De moed van vergevingsgezindheid’ – met Frits Koster & Joyce Cordus >

Live Retraite met Bhikkhu Anālayo – 30 september

30 steptember start de eerste satipaṭṭhāna retraite met Bhikkhu Anālayo voor Nederlands- en Vlaams sprekende beoefenaars.

Je bent welkom om tijdens deze online live retraite zowel parttime als fulltime te oefenen.
Online 8-daagse retraite met Bhikkhu Anālayo >

Verdiepingsreeks RAIN

In je eigen tempo, op je eigen plek, kun je aan de hand van zes lessen kennismaken met de R.A.I.N. methode.
Het Engelse acroniem RAIN staat voor Recognition, Acceptance, Interest en Non-identification. In het Nederlands: Erkennen, Accepteren, Onderzoeken en Niet-Identificeren. Het zijn deze vier kwaliteiten die, toegepast in het hier en nu, van ieder moment een moment van opmerkzaamheid (mindfulness) maken.
Verdiepingsreeks RAIN >

Live tip

Aanstaande zondagavond (20:00) ben je welkom bij de live lezing van Frits Koster over ‘Wat vrijgevigheid kan geven.’

In deze lezing behandelen we verschillende vormen en effecten van vrijgevigheid in theorie en in praktijk (middels de beoefening van meditatie). Vervolgens verkennen we hoe we deze kwaliteit meer tot bloei kunnen brengen – in relatie tot onszelf, anderen en de wereld om ons heen.

Sherida Pengel

De ochtendmeditaties worden vanaf zondag ook begeleid door Sherida Pengel.
Geboren in 1970 in Suriname, heeft ze levensuitdagingen omgevormd tot innerlijke kracht via mindfulness.
Met diepgaande interesse en ervaring met mindfulness, versterkt ze onze missie om meditatie voor iedereen toegankelijk te maken.

Sherida gaat onder andere aankomende zondagochtend live (https://www.30now.nl/live/#planning) met de ochtendmeditatie ‘Edele Stilte’. Van harte welkom Sherdia.
Bekijk de live planning >

Ondertiteling

De opnames van nieuwe lezingen worden sinds kort (voor leden (https://www.30now.nl/lidmaatschap/) ) aangeboden met ondertiteling in het Engels en Nederlands. Deze ondertiteling is automatisch gegenereerd, maar vaak van goede kwaliteit (als er duidelijk wordt gesproken). Op de afbeelding hiernaast kun je zien hoe je de ondertiteling inschakelt via het tandwiel-pictogram.
Voorbeeld – Lezing van Devon Hase >

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties