Van start met het meditatie-pad van 2024

Welkom in 2024, we wensen je een wijs en compassievol nieuwjaar!

Nieuwjaarswens 2024

Ook in 2024 gaan we door

met het aanbieden van dagelijkse live meditatie en inspirerende lezingen op zondagavond. Er komen in 2024 nieuwe live cursussen van o.a. Frits Koster en Joost van den Heuvel Rijnders.
In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan de workshop van Edel Maex, de live cursus ‘Leven met sterven’ van Irène Bakker, en de nieuwe jaargroep van Michael Verlouw met als thema ‘Acht stappen naar geluk’.

We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan het faciliteren van jouw meditatiepad en dat we ook in het nieuwe jaar samen kunnen oefenen in mindfulness, wijsheid en compassie. Bijzonder blij zijn we met een heel divers team van erkende en zeer ervaren leraren die ons hierbij ondersteunen.

Heel graag tot snel!

Dirk & Joost

Nieuwjaarsmeditaties

Begin 2024 met rust en focus. Sluit aan bij de live meditaties via 30NOW.nl/live

🗓️ Maandag, 1 Jan 2024 | 10:00 – 10:30 uur
Live Meditatie met Ciska Mathhes: Een goed begin
Vanaf Zencentrum Noorder Poort luiden Ciska en Suigen Roshi het nieuwe jaar in met een meditatie, een intentie voor het nieuwe jaar en een mantra voor alle levende wezens.

🗓️ Dinsdag, 2 Jan 2024 | 10:00 – 10:30 uur
Live Meditatie met Ria Kea: Ruimte voor Zelfreflectie

🗓️ Woensdag, 3 Jan 2024 | 10:00 – 10:30 uur
Live Meditatie met Sherida Pengel: Een nieuw moment

🗓️ Donderdag, 4 Jan 2024 | 10:00 – 10:30 uur
Live Meditatie met Joost van den Heuvel Rijnders: Metta Meditatie

🗓️ Vrijdag, 5 Jan 2024 | 10:00 – 10:30 uur
Live Meditatie met Maarten Olthof: Zen-stiltemeditatie met korte tekst

Workshop met Edel Maex: 25 januari

De Kalama Sutta

De Kalama Sutta is in het Westen heel populair vanwege één overhypte paragraaf, die weleens het boeddhistische handvest van het vrij onderzoek genoemd wordt.

Als je de hype achterwege laat en de tekst helemaal leest, merk je dat het één van de meest toegankelijke uiteenzettingen van de Dhamma is.

Later dit jaar van start

Live tip

Irène Kaigetsu Bakker

Sangha Live, exclusief voor leden, op zondagavond 7 januari tussen 20:00 en 21:15: Irène Kaigetsu Bakker: Etty Hillesums wijsheid en mededogen.

Etty Hillesum maakte als jonge vrouw een bijzondere spirituele ontwikkeling door vlak vóór en tijdens de 2e wereldoorlog, totdat zij in 1943 in Auschwitz op 29-jarige leeftijd vermoord werd. Notities uit haar dagboeken werden in 1981 verzameld in het boek ‘Het verstoorde leven’. Etty weigerde mensen als vijand te zien en wilde vooral liefde toevoegen aan een wereld vol ellende en onrechtvaardigheid. Hoe actueel in onze tijd!

Deze avond zullen we met elkaar stilstaan bij het leven van Etty Hillesum. We contempleren op enkele van haar citaten en ons bezinnen op wat de wijsheid en het mededogen van Etty Hillesum in deze tijd voor ieder van ons kunnen betekenen. Voor een deel gebeurt dit in kleine groepjes in breakout rooms. Deelnemers die liever niet meedoen aan de interpersoonlijke verkenningen kunnen individueel reflecteren.

👉 Wil je deelnemen maar ben je nog geen lid? Overweeg dan een Lidmaatschap.

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties