Nu beschikbaar: ‘De Tweede Helft’ en het Inspiratie-Geschenk

Afgelopen maanden heeft Joost gewerkt aan een reeks over oefenen in het dagelijks leven na een retraite. Vanaf vandaag is het resultaat beschikbaar: ‘De Tweede Helft’. Daarnaast heb je vanaf vandaag de mogelijkheid om een Verdiepingsreeks te schenken aan een vriend. Dit en meer in deze nieuwsbrief voor de kerstdagen.

‘De Tweede Helft’ – Nu beschikbaar

Hoe zorgen we ervoor dat de retraite na verloop van tijd niet slechts een herinnering is, maar een inspiratiebron voor ons levenspad? Hoe geven we thuis de zaadjes van aandacht, wijsheid en compassie die gezaaid zijn tijdens de retraite weer water?
Het integreren van de oefening in het dagelijks leven is niet eenvoudig. Er bestaat geen blauwdruk voor het voortzetten van de oefening, maar er zijn wel aspecten die je ondersteunen en die op een speelse manier beoefend kunnen worden.
Deze Verdiepingsreeks zorgt niet alleen voor deze ondersteuning en inspiratie tijdens de eerste 6 weken na een retraite, maar is ook later te volgen als je meditatie weer een plek wilt geven in je leven. Bovendien behoud je toegang tot de geleide meditaties, oefensuggesties en inleidingen in de thema’s.

  • Verdiepingsreeks van Joost van den Heuvel Rijnders in samenwerking met meditatieleraren Mirjam Schild, Bart van Melik, Frits Koster, Chris Grijns, Maarten Olthof, Riët Aarsse en Zohair Elabd.
  • Geschikt voor iedereen die ooit een retraite heeft gedaan en handvatten kan gebruiken voor het voortzetten van de oefening in de retraite des levens.
  • 7 thema’s – voor ruim 6 weken en daarna – Bekijk vooraf het eerste thema ‘Direct na thuiskomst’ >
  • Meer informatie & direct van start: 30now.nl/tweede-helft

🎁 Inspiratie-Geschenk

Een Chinees gezegde gaat over de kracht van vriendschap en geven. Als een vriend honger heeft kunnen we een vis geven, maar nog beter is een hengel. De ontvanger kan dan zelf vissen en ook in de toekomst zorgen voor eten. Als we zelf hebben ervaren hoe helpend en ondersteunend meditatie is willen we deze inspiratie ook graag aan anderen geven.
Maar hoe geef je mindfulness, wijsheid en compassie? Je kan er over vertellen, maar nog mooier is om een Verdiepingsreeks te geven zodat je vriend zelf aan de slag kan en kan ‘hengelen’ naar inspiratie, ondersteuning en praktische handreikingen voor meditatie. Op een zelfgekozen tijdstip en in eigen tempo kan je vriend hiermee zelf aan de slag!

Met deze gedachte hebben we het Inspiratie-Geschenk klaar staan. Schenk een vriend een Verdiepingsreeks en voeg een persoonlijke boodschap toe voor de ontvanger.
Daarbij kun je het versturen wanneer dit het beste past, bijvoorbeeld op Eerste of Tweede Kerstdag?

Inspiratie-Geschenk bekijken & geven >

‘Compassie voor alle LEEFtijden’ – 27 januari

Hoe kunnen we onze beoefening in compassie verdiepen en gezonder omgaan met onszelf, met elkaar en met de aarde als geheel?
De 6-weekse cursusperiode is van 27 januari tot 3 maart 2023.

Meer info en aanmelden >

‘Leven met Sterven’ – 5 januari

  • Wat doet er werkelijk toe in mijn leven?
  • Kan een doorleefd besef van vergankelijkheid een uitnodiging zijn om dit kostbare, soms pijnlijke leven ten volle te Leven?
  • Hoe ga ik om met angst voor de dood van mijzelf of dierbaren?
  • Hoe wordt binnen het Boeddhisme gekeken naar dood en sterven?
  • Hoe wil ik eigenlijk leven ‘tussen nu…… en dan’?

De 4-weekse cursusperiode is van 5 januari tot 31 januari 2023.

Meer info en aanmelden >

Live- en terugkijktip

Zondagavond 18 december is er een Live Lezing met Dick Verstegen en Misha Beliën met als onderwerp: ‘Monnik zijn anno nu’.
Misha en Dick zetten hun eerdere gesprek over het zenmonnikschap, dat op 27 november jl. begon, voort.

In het verlengde van de lezing, een kijktip: De documentaire van Misha: ‘Monnik anno nu’:
In zijn eerste jaar als zenmonnik zoekt Misha naar een passende vorm voor zijn hedendaagse monnikschap en hoe hij tot het uiterste kan gaan voor meer verbinding in de wereld.

Voor de kerstdagen 🎄

Op vele plekken is de kerstboom opgetuigd en is er wellicht tijd voor een goed boek of leuke film. De laatste twee weken van 2022 zijn aangebroken. Vaak een feestelijke tijd, maar voor velen ook moeilijk en zwaar. Tijdens de Kerstdagen wensen we elkaar vrede en alle goeds. De dagen rond Kerst nodigen ook uit voor extra verstilling en reflectie.

30NOW faciliteert met een extra vol programma de weg naar binnen. De weg naar binnen is de weg naar het hart. Zowel op de Eerste als Tweede Kerstdag gaan we live! We hopen dat je ook dan de weg weet te vinden naar 30NOW om samen met vele anderen te mediteren en reflecteren. Welkom!

Moge jij en al je dierbaren gelukkig zijn en in vrede leven.
Moge er vrede en veiligheid zijn in de wereld.

Notificaties activeren
Notificatie ontvangen bij
guest
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties